Min vecka 14

Helgen har varit innehållsrik och som vanligt sprang den förbi. Dock fick jag på sätt och viss en extra dag när jag och tjejkompisarna tillbringade fredagen i Stockholm med att kika på balklänningar och äta lyxlunch. Det blev inget köp, men en fantastiskt mysig dag. I lördags var jag och pojkvännen en sväng till skjutbanan för att han behövde skjuta in studsaren. Även jag sköt några skott, det var bara tredje tillfället jag sköt med min studsare så vi håller fortfarande på att lära känna varandra. I söndags var det visningar igen och årets första utelunch.

Veckans planer

Veckan bjuder verkligen på det mesta. I dag och tisdag är det föreläsningar i fjäderfäkursen, men jag kommer bara gå i dag. Efter föreläsningarna så ska jag och min handledare sätta oss och titta på min data som jag analyserade under förra veckan. På tisdagen ska jag istället ta emot ett studiebesök på SLU med elever från ett naturbruksgymnasie. Att ta emot besökare och berätta om SLU och visa runt på Ultuna är en av mina favoritdelar av jobbet som studentkommunikatör. På onsdagen väntar en säkerhetsintervju inför min praktik som börjar efter påsk. Låter onekligen spännande, mer om praktiken kommer när det närmar sig. Torsdagen är mer eller mindre oplanerad, vilket innebär tid på kontoret för exjobb. På fredag ska jag och min kollega i SLU Studentpool föreläsa för en samhällsklass på en gymnasieskola här i Uppsala och på eftermiddagen väntar en frisörtid innan jag faktisk åker hemåt Dalsland för, hör och häpna, inleda påsklovet.

Veckans påsklov

Ja, det är sant. På fredag går jag på påsklov,  hela påskveckan kommer jag tillbringa hemma i Dalsland. Här har vi en av de största fördelarna med att vara student, du har möjligheten att till stor del styra över din egen tid. Det kräver dock planering och vissa uppoffringar. Förra veckan bjöd på många sena kvällar och även i lördags tillbringade jag några timmar på kontoret. Men det kommer vara värt det, så fort mina analyser är färdiga kommer mitt fokus ligga på att skriva igen och det kan jag göra varifrån som helst, så länge jag har min dator. Friheten i att plugga kommer jag sakna, det är fantastiskt.

veckans kyckling

I söndags när jag åt frukost, stod som vanligt Nyhetsmorgon på, en helgtradition hemma hos mig. I köket denna morgon var Tareq Taylor och han pratade väldigt klokt om kyckling. Han framhöll svensk kyckling och påpekade de fördelar som den har med hänseende till antibiotikaanvändning, hormonbehandling och campolybacter. Det är viktigt att lyfta den svenska kycklingens mervärden och jag blev väldigt glad att Tareq gjorde det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *