Min vecka 16

God morgon mån… tisdag!

Igår när veckan egentligen började var jag fortfarande helt inne i min påskledighet och för mig är det måndag i dag helt enkelt. Hela förra veckan var jag ledig och spenderade all min tid med familjen hemma i Dalsland. Det var fantastiskt mysigt, men nu är vardagen och verkligheten tillbaka. En rolig vecka väntar, vi tar och kikar på den.

Veckans planer

Dagen inleds med en övning i fjäderfäkursen, efter det väntar några timmar med exjobbet. Ikväll börjar en rolig kurs, mer om den längre ner. På onsdag gör jag första dagen på praktiken och resten av terminen väntar praktik onsdag till fredag varje vecka. Det är en rolig vecka med många nya saker, men det kommer också bli en intensiv vecka med sluttampen i exjobbet.

Veckans praktikstart

På onsdag gör jag min första dag på Näringsdepartementet, enheten för djur och livsmedel. Det är inom ramarna för en praktikkurs jag läser som heter Kvalificerad agronompraktik. Jag kommer vara på praktik onsdag till fredag i princip under resten av terminen. Det var efter Agronomträffen i riksdagen i november förra året, som jag fick idéen om praktikplatsen. Jag sökte praktik då och fick chansen. Det ska bli jättespännande att få en inblick i arbetet i regeringskansliet, det är en sådan viktig del av lantbruket och jag vill verkligen lära mig mer om den biten.

Veckans kursstart

I fredags fyllde min sambo 25 år och av mig och mina föräldrar fick han en kurs i knivsmide. Tanken är att vi ska gå den tillsammans och första tillfället är redan ikväll. Sedan är det en kväll i veckan fram tills vi knåpat ihop varsin kniv. Vi kommer gå kursen hos Patric på Almunge Smide. Det ska bli jätteroligt, verkligen en helt ny upplevelse för framför allt  mig. Jag håller er uppdaterade under resans gång!

 

Foto: Peter Milén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *