Min vecka 17

Helgen inleddes på bästa sätt i fredagskväll, i vakkojan spanandes efter vildsvin. Jag och sambon satt där bredvid varandra när det mörknade utanför. Grisar såg vi, men skottchansen uteblev vilket är en del av jakten. Turen och tajmingen. Några timmar har ägnats åt exjobbet, men mest tid har tillbringats med sambon och vänner. Hela veckan som väntar nu känns mer eller mindre som nedräkning till helgen och Valborg, årets helg.

Veckans planer

Måndag och tisdag väntar föreläsningar om avel på slaktkyckling och värphöns, samt en foderstatsövning i fjäderfäkursen. Eftermiddagarna och kvällarna kommer ägnas åt exjobbet. Onsdag till fredag tillbringas på Näringsdepartementet för andra veckan på praktiken. Första veckan var spännande och denna veckan ser jag fram emot att komma igång ordentligt med de projekten jag jobbar med. Onsdagkväll är andra tillfället på knivsmideskursen, förra veckan hann vi komma igång med knivbladen så denna gången kommer vi fortsätta med dem. Sedan när fredagkväll kommer är planen att skåla in Valborg på en uteservering.

Veckans podd

Fördelen med att pendla till och från Stockholm tre dagar i veckan är att jag hinner konsumera en hel del poddar. Denna veckan tänkte jag lyssna på den nya podden Köttpodden från Svenskt Kött. Programledare är Svenskt Kötts vd Elisabeth Qvarford och i varje avsnitt gästas hon av en spännande person där samtalet kretsar kring kött. Det avsnittet jag ser mest framemot att lyssna på är med Jeanette Blackert, en grisproducent från Östergötland.

Veckans Valborg

Valborgshelgen inleds på fredagkväll då planen är att skåla in vår sista Valborg i Uppsala på en uteservering. På Kvalborg kommer min tvillingsyster med pojkvän till Uppsala för att ansluta till festligheterna. På kvällen väntar grillning hemma hos mig, en väletablerad tradition nu när det sker för fjärde året i ordningen. Sedan är det upp tidigt för att inta Ekonomikumparken på valborgsmorgon för att förhoppningsvis njuta av solen och umgås. Framåt kvällen styr vi troligtvis mot Kåren, blir det likt förra året går vi hemåt i gryningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *